Finisaje

Baituirea este o modalitate versatila de a infrumuseta si de a accentua frumusetea si textura naturala a lemnului, adauganadu-i o nota de originalitate si expresivitate. Procesul de colorare implica pregatirea suprafetei prin slefuire si curatare astfel incat startul de culoare sa adere uniform si corect.

Dupa aplicarea culorii se aplica un strat protector de lac sau ceara transparenta  pentru a mentine frumusetea si durabilitatea culorii aplicate.

Colorarea lemnului prin baituire poate fi o modalitate minunatat de a aduce viata si personalitate mobilei si de a le integra in desigul casei si a spatiului in care sunt implicate. 

Lemnul brosat are un aspect vechi, rustic si o textura unica. Aceasta tehnica presupune periererea suprafetei lemnului cu o perie metalica in sensul fibrei lemnului prin care se elimina lemnul moale ramanand fibra tare a lermnului de rasinoase.

Datorita texturii obtinute si a finisajului specific, mobilierul cu lemn periat poate ascunde in mod eficient zgarieturi si semne de uzura conferindu-i astfel un aspect de durabilitate si rezistenta in timp. 

Finisajul ceruit adauga o nota de eleganta si calitate mobilierului , oferind in acelasi timp protectie si reda aspectul naural al lemnului.Prin aplicarea cerii mobilierul va fi protejat impotriva deteriorarii cauzate de umiditate, zgarieturi sau pete iar lemnul va respira in continuare.

Ceara va crea un strat subtire si natural care evidentiaza frumusetea si textura lemnului, oferind totodata o senzatie placuta la atingere.

Este important de mentionat ca mobila data cu ceara necesita intretinere periodica. 

Vopsirea mobile va permite sa creati un aspect individualizat si persoanlizat. Puteti alege culori specifice din paletarul RAL sau NCS, combinatii de nunate si efecte decorative pentru a se potrivi stilului dorit.

Un start de vopsea de calitate aplicat corect poate proteja mobilierul de uzura zilnica, zgarieturi si deteriorari minore. Puteti alege culori specifice din paletarul RAL sau NCS, combinatii de nunate si efecte decorative pentru a se potrivi stilului dorit.

Acest finisaj ofera un aspect artistic si elegant,  adaugand valoare si originalitate piesei de mobilier. Folosind diferite tehnici de antichizare cum ar fi patinarea, combinatii de 2 sau 3 culori si evidentierea lor discreta ne ajuta sa imbunatatim aspectul estetic, mascand  micile imperfectiuni ale moblierului.